Trackday PRO 26 Maj

Vi är unika med vårt upplägg Trackday PRO där vi går igenom allt från grunden för att utveckla dig som förare till nästa nivå. Vi jobbar enbart med professionella instruktörer och erbjuder ett annorlunda och spännande upplägg.

TRACKDAY PRO – 4000kr/dag

Här fokuserar vi på utveckling av dig som förare med professionella instruktörer på plats. 5-faldiga STCC-mästaren och numera Gelleråsens ägare introducerade detta koncept under 2020 med fantastiska resultat. Nyckeln för att utvecklas som förare i sin körning är att få tips och råd av professionella instruktörer. Alla våra instruktörer har tävlat tidigare, eller är fortfarande aktiva på hög nivå. Det erbjuds både ”in-car coaching” men även olika körträningsmoment sätts upp, däribland sektionsträning med tidtagning och körtips via radio.

 

Dagen börjar med en fördjupande teoridel följt av en Trackwalk ihop med instruktörerna. Där går vi igenom de viktigaste partierna runt Gelleråsbanan. Några av de som kommer jobba som instruktörer är Thed Björk  (Världsmästare WTCC, 3xSTCC-champ), Henrik Skoog (Carrera Cup Deutchland, ADAC GT Masters), Andreas Simonsen (Nürburgring specialist med pallplatser i 24h), Richard Göransson (5xSTCC-champ) mfl. Minst 5 instruktörer finns på plats som stöttar dig i din körning. På plats finns även leverantörer av motorsport- och säkerhetsutrustning och varje dag har olika teman.

 

Alla deltagare får vid incheckning en tidtagningstransponder så du kan följa dina tider under dagen via bildskärmar i depån eller i tidtagningsappen. Efteråt får du som deltagare en utskrift av tiderna för att i efterhand analysera din körning. Tidtagningen är med sektortider där den ”nördige” kan analysera tills den blir trött..

 

Vår racelounge är öppen hela dagen där vi serverar fika och tilltugg. Här blir det skönt häng och alla förare kan utbyta erfarenheter med varandra och våra instruktörer. Lunch ingår. Dagarna är begränsade till endast 30st deltagare. Det innebär att vi kör med sk ”open-pitlane”, dvs att banan är öppen för alla under hela dagen mellan kl 9-16.30.

 

Datum Trackday PRO: 26 maj, 4 Augusti

Vi arrangerar även Trackdays som heter "Open Pit" och "Sport". Vi hyr även ut bilar om du inte har egen bil samt att vi erbjuder däckservice med däck från Michelin. Du kan läsa mer om det här >

 

TILLVAL OCH REGLER

För en trevlig och ordnad dag på Gelleråsen finns lite saker att tänka på. Veckan innan aktuell Trackday kommer det mailas ut specifik info som alla som skall köra måste godkänna. Nedan finns information om tillval, regler och ”bra att tänka på” som gäller på alla våra Trackdays.

 

TILLVAL

 • Extraförare kostar 500kr (lunch ingår) Förare får ett armband som visas upp vid utfart på banan. (Går ej att köpa till extraförare i Trackday PRO)
 • Passagerare tillåts åka med för 100kr/dag. Passagerare får ett armband som visas upp vid utfart på banan
 • Hyr transponder för 300kr. Tider med tillhörande sektortider visas på skärmar i depån och i SpeedHive appen (ingår i Trackday PRO)
 • Ha tillgång till depåbox under hela dagen för 1000kr per box
 • Hyr klädpaket. Hjälm och handskar 200kr. Racingoverall och skor 200kr. Komplett paket 300kr
 • Boka personlig förarcoaching för 800kr per 30minuters pass (gäller endast på Trackday Open Pit)

 

ATT TÄNKA PÅ OCH REGLER

 • Kollektiv olycksfallsförsäkring ingår via LF för alla anmälda förare och passagerare som signerat ansvarsavtal
 • Alla i bilen skall ha hjälm och heltäckande bomullsklädsel
 • Glöm inte checka din bil innan du åker till banan. Vi rekommenderar bromsvätska av racingtyp, fräscha bromsbelägg och bromsskivor samt översyn av däck. Bälte skall självklart alltid användas
 • Max 95dB gäller vid sk ”förbifartsmätning”. Överträdelse medför att bilen blir avplockad av banan och tillåts inte köra förrän problemet är löst
 • Bilar i ”RACE gruppen” skall ha bur och vara byggda enligt SBF normer men behöver inte ha vagnbok
 • All körning sker på egen risk. Skador på anläggningen betalas av deltagaren. Skador på bil bekostas av föraren. Bilar som krockar med varandra ansvarar ej Gelleråsen för. Gelleråsen frånsäger sig allt ansvar för alla skador. Alla förare och passagerare behöver skriva på ett ansvarsavtal innan utfart på banan
 • Syftet är att ha kul och att utvecklas som förare. Trackdays är ingen tävling! Visa hänsyn till varandra och kör med sunt förnuft. Tänk på att köra lugnt på vägen till och från banan för att visa hänsyn till våra grannar
 • Köpta biljetter till Trackdays återbetalas ej om förare inte kan komma (endast vid uppvisande av sjukintyg kan återbetalning genomföras)
 • Alla priser ovan är inklusive moms

På gång

19 - 20 augusti

Kanonloppet

Kanonloppet 2022 blir succé! Kanonloppet är kronjuvelen på Gelleråsen Arena..Fö...

24 september

Legends Cup Final

Full action där årets mästare i Legends Cup skall koras. Racet arrangeras av Gelleråsen...

Visa hela kalendern
Sök på siten