Licenskurs Banracing 10 April 2021

Har du drömt om att ta racinglicens för banracing? Nu har du möjligheten  ta din racinglicens på plats på Gelleråsen Arena utanför Karlskoga. Kursen genomförs med både teori och praktik. Det praktiskmomentet genomförs med egen bil. Skulle du inte ha lämplig bil för uppkörningen går det bra att hyra en racepreppad Volvo C30.

 

  • Plats: Gelleråsen Arena
  • Datum: Lördag 10 april kl 9-18 
  • Licensklass: du erhåller efter godkänd kurs intyg för att söka debutlicens racing
  • Max 20 deltagare, först till kvarn… Anmälan senast 4 april 2021

 

Upplägg: Kursen består av ca 4 timmar teori och 4 timmars praktik. Utbildningsmaterial ingår i kursavgiften.

 

Förbered dig: Gå till www.sbf.se klicka på ”racing” och ”regler” studera sen ”Gemensamma regler alla sportgrenar” och ”Racingreglementet”: Viktigaste bitarna i Gemensamma reglerna är kapitel G 2.1, G 2.4 och 10, det som handlar om miljö och flaggor. Och i Racingreglerna: Kapitel RA 7 Tävlingskörning.

 

Ta med dig: Noteringshäfte och penna, en bil att köra med (standardbil, sportbil eller racingbil). Hjälm, handskar samt skor av racingmodell, alternativt gymnastikskor. Använd gärna bomullskläder och undvik fleece och nylon.

 

Hyra av bil och kläder: Behöver du hyra bil kan du hyra en racepreppad Volvo C30 för 3000kr för dagen inkl bensin. Behöver du hyra hjälm och kläder hyr vi ut ett paket med hjälm, overall, skor och handskar för 250kr. 

 

Anmälan och betalning: Anmälan görs här på hemsidan. Klicka knappen på "BOKA" och fyll i formuläret. Anmälan är bindande. Betalning sker mot faktura.

BOKA LICENSKURS HÄR >

Sök på siten