Richard Göransson

Richard Göransson, VDn med racing i blodet!
Richard har vunnit fler race och titlar än någon annan förare i Sveriges kungaklass STCC, Scandinavian Touring Car Championship. Första titeln av fem kom redan 2004 och den sista 2016. På vägen hann det bli 43 segrar och 82 pallplatser på 174 körda race.

1 mars 2018 tog Richard Göransson över Gelleråsen Arena från Mike Luff och Lennart Bohlin. Den professionella racingkarriären ligger just nu på hyllan men inte hjälmen. Richard deltar ofta som instruktör eller skjutsar folk på Gelleråsen Arena.

Förutom racerförare har Richard även hunnit med att jobba som instruktör för bla BMW, Mercedes, Michelin, Volvo, Polestar mfl och genomfört event runt hela världen med inriktning på säker bilkörning, lanseringar och som racingcoach. Även testförare och utveckling av nya bilar finns på cv:t.

Nürburgring är Richards andra hem. Efter att ha genomfört hela 8st 24-timmarslopp på banan är Richard idag en av de mest rutinerade svenskarna på den berömda Nordslingan. 2009 slogs ett rekord för gatregistrerade bilar med Richard Göransson bakom ratten på en LOADED BMW M3 CSL, och 2016 noterade Richard det snabbaste varvet för 4-dörrars sedanmodeller i en Volvo Polestar S60 (innan Porsche lyckades slå tiden bara dagar efteråt). En total andraplats i det berömda 24-timmarsloppet kom 2013 i en BMW Z4 GT3 för fabrikssupportade Marc VDS teamet.

Nu ligger fokus på att utveckla arenan till en komplett anläggning och ett självklart val för tävling, tester, trackdays, utbildningar & upplevelser. Vid starten 2018 genomfördes direkt en sammanslagning av tidigare tre verksamhetsbolag till endast ett bolag som numera kallas Gelleråsen Arena. Under 2018 renoverades restaurangen, det byggdes ett nytt kontor och en ny grafisk profil lanserades. Det blev en rivstart på den nya karriären som banägare och fram till nu har det även hunnits med att rusta upp anlägningen med en ny sanitär byggnad och Sveriges längsta kartingbana har projekterats och anlagts. Verksamhetsmässigt har bolaget utvecklats rejält och i takt med effektiviseringar och produktutveckling omsätter bolaget idag runt 30Mkr och har en ljus framtid. 2021 utsågs bolaget till årets DI gasell i Örebro län.

Snabbt Racing CV Richard Göransson
5st STCC titlar, 2004, 2005, 2008, 2010 & 2016
Europamästare Touringcar, ETCC 2005
Europamästare Formula Ford 2001
Tvåa totalt Nürburgring 24-timmars 2013
Tvåa Formula Ford Festivalen Brands Hatch 2002
Svensk Mästare Formula Ford 1996
Testkört DTM (Mercedes 2005 ihop med Mika Häkkinen)
Fabriksförare för BMW Motorsport och Volvo Polestar

Sök på siten