Kartingbanan

På Gelleråsen Arena finns sveriges längsta tävlingsbana för Karting. 1257m lång och 9-10m bred mäter den nya kartingbanan i Karlskoga. Banan invigdes 2023 av självaste Prins Carl Philip Bernadotte, som även fått namnge en av kurvorna som nu heter Prinskurvan.

Banan innehåller 9st kurvor och karaktären på banan är både snabb men även tekniskt utmanande. Banan används uteslutande för träning och tävling med tävlingskartar. Hyrkart körs inte på denna bana. Hyrkartverksamheten bedrivs uteslutande på den ordinarie hyrkartbanan. Vill du boka hyrkart kan du göra det här >>

Info om kartingbanan

Banan är unikt integrerad i den stora racingbanan på Gelleråsen Arena. Delar av banan är densamma som den stora racingbanan då bla delar av den ordinarie raksträckan används. Banan har alla toppmoderna faciliteter och teknik utbyggt på anläggningen. Ett fullt utrustat domartorn, övervakningskameror för bevakning av alla kurvor, FIA-klassade stora LED-paneler för flaggsignalering, stor asfalterad maskindepå (10000 m2), läktare, depåboxar, restaurang och nyrustade sanitära faciliteter gör Gelleråsens Kartingbana till en av de mest moderna i norra europa.

FAKTA
Längd: 1257m
Bredd: 9-10m
Antal kurvor: 9
Max antal startande: 36st
Banrekord: Ruben Kverkild *(No) 50.837, Rotax Max DD2

Ladda ner banskiss
Ladda ner områdeskarta
Varvrekord per klass
Se ett varv runt banan med 360graders kamera

Träningsdagar 2024

Under 2024 kör vi de första öppna träningskvällarna på Gelleråsens Kartingbana. Regionen har länge önskat en rejäl tävlingsbana och nu finns chansen att komma och träna inför kommande race eller bara hobbyköra och få upptäcka kartingsporten. Alla träningar arrangeras ihop med Karlskoga MF.

UPPLÄGG
Vi kör träningen indelad i olika pass beroende på antalet deltagare. Förare från alla klasser förutom Cadetti är välkomna.
Träningarna körs vanligtvis på onsdagskvällar mellan kl 17-20. Det går även att boka till plats i depågarage om man önskar meka under tak. Cadettiförare ombeds kontakta info@gellerasen.se för träningsmöjligheter på hyrkartbanan som är godkänd för Cadettiträning.

PRIS
Priset för en träningskväll är 200kr om du bokar senast 3 dagar innan. (söndag kväll)
Annars erläggs avgiften på plats med Swish och då är avgiften 300kr.
Säsongspass 795kr (då ingår alla 5st träningskvällar och depåboxplats varje gång, ej 24/4)

Önskar du plats i depåbox är kostnaden 125kr/kart

DATUM 2024
Onsdag 24 april (kl 17.30-20.00 och depåboxar fulla)
Onsdag 15 maj
Onsdag 19 juni
Onsdag 7 augusti
Onsdag 28 augusti

VAD BEHÖVS FÖR ATT TRÄNA?
Givetvis behöver du en kart och personlig utrustning för att köra. Men du behöver även ha kartinglicens utställd av Svenska Bilsportförbundet. Har du ingen licens går det att köpa en "prova-på-licens" för 125kr. Engångslicens köps i appen "Svensk Bilsport".
Är du intresserad av att gå en licenskurs? Maila lena@gellerasen.se så sätter hon upp dig på listan och återkommer när nästa licenskurs för karting arrangeras.

Boka din träning här

Tävlingar 2024

Under 2024 arrangeras 2 stora tävlingar på den nya kartingbanan på Gelleråsen Arena.  SM i El-kart under den legendariska racingtävlingen Kanonloppet den 16-17  augusti och Prins Carl Philips Pokal med Nobelracet körs den 13-15 september. Under Prins Carl Philips Pokal arrangeras även Barnens Motordag lördag den 14 september.

SM El-kart, Kanonloppet 16-17 augusti

Under en av sveriges största racingtävlingar kommer SM i El-kart att arrangeras inför storpublik. Närmare 10000 åskådare besöker den legendariska racingklassikern Kanonloppet. Förutom tävlingar i Porsche Carrera Cup, PRO Superbike MC, Legends Cup, Porsche Sprint Challenge och V8 Thunder Cars bjuds det på shower, uppvisningar och aktiviteter för alla. Under Kanonloppet arrangeras även Sportscar Together Day där närmare 1000st häftiga Porschebilar rullar in och parkeras uppe på pubikkullen. En racingfest helt enkelt. Huvuddag för tävlingen är lördag 17 augusti

Info och anmälan
Info, schema & biljetter Kanonloppet

Prins Carl Philips Pokal med Nobelracet och Barnens Motordag, 13-15 september

2023 kördes premiärtävlingen på den nybyggda Kartingbanan som för övrigt numera är Sveriges längsta godkända bana. Racet blev succé och nu satsar vi vidare med en ännu större tävling. Fredagen är renodlad träningsdag och kval och race körs under lördag och söndag.

Deltagande klasser Lördag: Mini, Rotax Max Junior, Rotax Max Senior, Rotax Max DD2 och Rotax Max DD2 Master
Deltagande klasser Söndag (Nobelracet): Micro, J60, J125, S125 och KZ

Under söndag förmiddag körs uppvisning med Cadetti on Tour på hyrkartbanan.

Lördag & Söndag
Prins Carl Philips Racing Pokal, kartingrace på nya banan
Lördag finalen i Rotax Max Challenge och Raket Trophy
Söndag kartingtävlingen Nobelracet med fina priser i potten. Vinnarna i Micro, J60 och J125 vinner en ny Arai kartinghjälm och vinnarna i S125 och KZ vinner en racingdag på Gelleråsen där man får testa köra racingbil på stora banan.

Barnens Motordag Lördag kl 11-15
Barnens Motordag med fri entré
De flesta aktiviteterna är gratis. 
Någon enstaka kostar såsom testa Gokart, ballonger mm

Info och anmälan
Info Barnens Motordag 14 september
Facebook Prinsens Pokal

Sök på siten