Trackdays

Våra Trackdays på Gelleråsen är indelade i tre olika kategorier: Sport, Open Pit och PRO. Detta då vi vill erbjuda alla förare med olika bilar dagar som passar för sin nivå och kunskap. Vid alla våra dagar jobbar vår erfarna personal på Gelleråsen Arena och håller koll på det som händer ute på banan. Vi jobbar med det nyinstallerade digitala flaggsystemet för att signalera till alla förare och vårt rescueteam är på plats om något skulle hända. Alla förare är försäkrade med en kollektiv olycksfallsförsäkring som ingår i avgiften. Lunch ingår för alla förare.

TIPS! Scrolla ner hela sidan för att ta del av all information om våra Trackdays.

 

KALENDER 2021

30 April, Trackday Open Pit

12 Maj, Trackday Sport
Powered by Alpine. Erbjuds testkörning av Alpine bilar

26 Maj, Trackday PRO

2 Juni, Trackday Sport

9 Juli, Trackday Open Pit
Powered by Michelin Track Connect med demo

15 Juli, Trackday Open Pit
Powered by Alpine. Erbjuds testkörning av Alpine bilar

4 Augusti, Trackday PRO

13 Augusti, Trackday Sport
Powered by Michelin Track Connect med demo

1 September, Trackday Open Pit
Powered by Alpine. Erbjuds testkörning av Alpine bilar 

24 September, Trackday EXTRAINSATT!
feat Legends Cup Finals. 5st 40min pass mellan kl 9-16.30 

25 September, Trackday EXTRAINSATT!
feat Legends Cup Finals. 5st 30min + 1st 2tim pass mellan kl 9-17

BOKA DIN TRACKDAY HÄR >

 

VÅRA OLIKA TRACKDAYS

SPORT – 4 grupper (Rookie/lugn, Medel, Snabb och Race) med rullande 15min pass hela dagen kl 9-16.30. I racegruppen är det endast tävlingsbilar (ej formel)

OPEN PIT – Öppen depå hela dagen. Kör på banan när du vill mellan 9-16.30

PRO – Avancerad förarträning med fokus på utveckling av dig som förare. Professionella racerförare och instruktörer som coachar och lär ut. Dagen är mellan 9-16.30

TRACKDAY SPORT

TRACKDAY SPORT – 2000kr/dag

Dessa dagar hälsar vi alla typer av bilar och förare välkomna. Du kan deltaga med din gatregistrerade personbil eller använda dagen som en testdag med din tävlingsbil. Dagen delas in i löpande 15 minuterspass mellan kl 9-16.30 i fyra grupper, så totalt blir det 7st körpass per grupp. Extraförare måste anmälas och kostar 500kr. Lunch för förare ingår i priset samt kollektiv olycksfallsförsäkring. Max 20st bilar per grupp. Flyttning mellan grupperna kan ske under dagen för att få rätt fart i respektive grupp. Formelbilar tillåts ej

 

Gruppindelning Sport:

Rookie / Lugn – Nya förare eller de som inte kört så mycket. Även motorsvagare bilar. Varvtider över 1.21

Medel – För dig som kört lite mer på bana. Varvtider mellan 1.15 – 1.21

Snabb – Förare och bilar som kör snabbt. Varvtider under 1.15

Race – Renodlade tävlingsbilar med bur. En del kör på slicks (ej formelbilar)

 

Datum Trackday SPORT: 12 Maj, 2 Juni, 13 Augusti

BOKA TRACKDAY SPORT

TRACKDAY OPEN PIT

TRACKDAY OPEN PIT – 2500kr/dag

Här är det förare som vill kunna köra på banan när det passar. Banan är öppen att köra på när man vill under hela dagen mellan kl 9-16.30. Vi använder principen "kontrollerad Open Pit" vilket innebär att det max är 20st bilar som befinner sig på banan samtidigt. Under dessa dagar vill vi inte blanda renodlade tävlingsbilar med bur ihop med gatbilar, så bilar som är välkomna dessa dagar är Gatregistrerade bilar och sk ”Trackdaysbilar”. Är du osäker om du kan köra med din bil går det bra att kontakta oss på info@gellerasen.se eller 0586-15010. Lunch och fika ingår för anmälda förare. Under dessa dagar ges du möjlighet att utveckla din körning och få konkreta körtips av en förarcoach som finns på plats.  Spendera 30 minuter ihop med ett proffs och du garanterat utvecklas till nästa nivå. Förarcoach kostar 800kr per 30 minuter och bokas i förväg.

 

Datum Trackday Open Pit: 30 April, 9 Juli, 15 Juli, 1 September

BOKA TRACKDAY OPEN PIT

TRACKDAY PRO

TRACKDAY PRO – 4000kr/dag

Här fokuserar vi på utveckling av dig som förare med professionella instruktörer på plats. 5-faldiga STCC-mästaren och numera Gelleråsens ägare introducerade detta koncept under 2020 med fantastiska resultat. Nyckeln för att utvecklas som förare i sin körning är att få tips och råd av professionella instruktörer. Alla våra instruktörer har tävlat tidigare, eller är fortfarande aktiva på hög nivå. Det erbjuds både ”in-car coaching” men även olika körträningsmoment sätts upp, däribland sektionsträning med tidtagning och körtips via radio.

 

Dagen börjar med en fördjupande teoridel följt av en Trackwalk ihop med instruktörerna. Där går vi igenom de viktigaste partierna runt Gelleråsbanan. Några av de som kommer jobba som instruktörer är Thed Björk  (Världsmästare WTCC, 3xSTCC-champ), Henrik Skoog (Carrera Cup Deutchland, ADAC GT Masters), Andreas Simonsen (Nürburgring specialist med pallplatser i 24h), Richard Göransson (5xSTCC-champ) mfl. Minst 5 instruktörer finns på plats som stöttar dig i din körning. På plats finns även leverantörer av motorsport- och säkerhetsutrustning och varje dag har olika teman.

 

Alla deltagare får vid incheckning en tidtagningstransponder så du kan följa dina tider under dagen via bildskärmar i depån eller i tidtagningsappen. Efteråt får du som deltagare en utskrift av tiderna för att i efterhand analysera din körning. Tidtagningen är med sektortider där den ”nördige” kan analysera tills den blir trött..

 

Vår racelounge är öppen hela dagen där vi serverar fika och tilltugg. Här blir det skönt häng och alla förare kan utbyta erfarenheter med varandra och våra instruktörer. Lunch ingår. Dagarna är begränsade till endast 30st deltagare. Det innebär att vi kör med sk ”open-pitlane”, dvs att banan är öppen för alla under hela dagen mellan kl 9-16.30.

 

Datum Trackday PRO: 26 maj, 4 Augusti

BOKA TRACKDAY PRO

TILLVAL & REGLER

För en trevlig och ordnad dag på Gelleråsen finns lite saker att tänka på. Veckan innan aktuell Trackday kommer det mailas ut specifik info som alla som skall köra måste godkänna. Nedan finns information om tillval, regler och ”bra att tänka på” som gäller på alla våra Trackdays.

 

TILLVAL

 • Extraförare kostar 500kr (lunch ingår) Förare får ett armband som visas upp vid utfart på banan. (Går ej att köpa till extraförare i Trackday PRO)
 • Passagerare tillåts åka med för 100kr/dag. Passagerare får ett armband som visas upp vid utfart på banan
 • Hyr transponder för 300kr. Tider med tillhörande sektortider visas på skärmar i depån och i SpeedHive appen (ingår i Trackday PRO)
 • Ha tillgång till depåbox under hela dagen för 1000kr per box
 • Hyr klädpaket. Hjälm och handskar 200kr. Racingoverall och skor 200kr. Komplett paket 300kr
 • Boka personlig förarcoaching för 800kr per 30minuters pass (gäller endast på Trackday Open Pit)

 

ATT TÄNKA PÅ OCH REGLER

 • Kollektiv olycksfallsförsäkring ingår via LF för alla anmälda förare och passagerare som signerat ansvarsavtal
 • Alla i bilen skall ha hjälm och heltäckande bomullsklädsel
 • Glöm inte checka din bil innan du åker till banan. Vi rekommenderar bromsvätska av racingtyp, fräscha bromsbelägg och bromsskivor samt översyn av däck. Bälte skall självklart alltid användas
 • Max 95dB gäller vid sk ”förbifartsmätning”. Överträdelse medför att bilen blir avplockad av banan och tillåts inte köra förrän problemet är löst
 • Bilar i ”RACE gruppen” skall ha bur och vara byggda enligt SBF normer men behöver inte ha vagnbok
 • All körning sker på egen risk. Skador på anläggningen betalas av deltagaren. Skador på bil bekostas av föraren. Bilar som krockar med varandra ansvarar ej Gelleråsen för. Gelleråsen frånsäger sig allt ansvar för alla skador. Alla förare och passagerare behöver skriva på ett ansvarsavtal innan utfart på banan
 • Syftet är att ha kul och att utvecklas som förare. Trackdays är ingen tävling! Visa hänsyn till varandra och kör med sunt förnuft. Tänk på att köra lugnt på vägen till och från banan för att visa hänsyn till våra grannar
 • Köpta biljetter till Trackdays återbetalas ej om förare inte kan komma (endast vid uppvisande av sjukintyg kan återbetalning genomföras)
 • Alla priser ovan är inklusive moms

SE SPÅRVALSFILM RUNT GELLERÅSERN >

ONBOARD FILM RICHARD GÖRANSSON >

HYR BIL TILL TRACKDAY

INGEN BIL? HYR EN PÅ GELLERÅSEN!

Skulle du vilja deltaga på någon av våra Trackdays  men inte har en bil? På Gelleråsen finns det ett urval av bilar som går att hyra till din Trackday. Trackdayavgiften ingår inte i bilhyran. Ring 0586-15010 eller maila info@gellerasen.se för bokning.

Porsche Cayman GTS - 12 190kr / tank (ca 65-70 varv)

365Hk, PDK, bakhjuldriven (varvtid ca 1.12). Årsmodell 2020

Renault Megane RS Trophy - 8 000kr / tank (ca 70 varv)

300Hk, 6-växlad Automat/Paddleshift, framhjuldriven (varvtid ca 1.16). Årsmodell 2021

Volvo C30 T5 - 7 500kr / tank (ca 70 varv)

270Hk, 6-växlad Manuell, framhjuldriven (varvtid ca 1.17)

Volvo C30 ”Gelleråsen edition” - 5 300kr / tank (ca 90 varv)

160Hk, 4-växlad Manuell, framhjulsdriven (varvtid ca 1.22)

Legends Car (vattenkyld) - 2500kr / 15min pass. 17 500kr för 8 pass inkl mekaniker (endast Trackday Sport)

140Hk, 500kg, 6-växlad sekventionell, bakhjulsdriven (varvtid ca 1.15) Årsmodell 2021

 

Skador på hyrd bil orsakad av avåkning eller incident bekostas av hyrestagaren. Maskinella skador kan behöva bekostas av hyrestagaren om de uppkommit på grund av handhavandefel.

KÖP DÄCK TILL DIN BIL

KÖP NYA DÄCK TILL DIN BIL FRÅN MICHELIN

Behöver du däck till din bil så har vi på Gelleråsen Arena  Michelins fulla utbud av prestandadäck. En dag på banan kan slita hårt på däcken så vi på Gelleråsen Arena har många olika modeller i lager. Vet du om att du behöver däck innan eventet rekommenderar vi att du förbokar däckservice till din bil för att säkerhetsställa att däcken finns tillgängliga. För bankörning rekommenderas Michelin Pilot Sport Cup 2 eller Michelin Pilot Sport 4S. Nu finns även Track Connect tillgängligt där du kan få all data om ditt däck direkt i en smidig app i mobilen. Connect däcken är baserade på Michelin Pilot Sport Cup 2 och har en sensor monterat i däcket.  Det som behövs är bara ett Connect-kit som installeras i bilen för att sköta kommunikationen med däcket och din telefon eller surfplatta. Kittet kostar 4295kr Läs mer om Track Connect här >

Beställ dina däck på richard@gellerasen.se

 

BOKA DIN TRACKDAY HÄR >

Sök på siten